Waar let ik op bij de aankoop van een 1-persoonsbed?

Waar let ik op bij de aankoop van een 1-persoonsbed?

Een goede nachtrust is waardevol en begint bij een comfortabel bed. Ben jij op zoek naar een 1-persoonsbed? En weet je niet zo goed waar je op moet letten bij de aanschaf van je nieuwe bed? Lees dan snel verder, we lichten hieronder het een en ander toe!

De juiste maat voor je 1-persoonsbed

De eerste stap voor het uitzoeken van een nieuw bed is het bepalen van de maat. Ook 1-persoonsbedden zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Dit geldt zowel voor de lengte als de breedte van het bed.

Als je lang bent dan is het aan te raden voor een wat langer bed te kiezen, bijvoorbeeld 210 of 220 cm. Zo heb je genoeg ruimte om lekker languit te liggen zonder dat je voeten uitsteken. Dat is wel zo prettig!

De standaard breedtemaat van een eenpersoonsbed is 90 cm. Vaak zijn bedden ook leverbaar in een breedte van 100 of 80 cm. Wil je graag wat extra breedte maar heb je geen ruimte voor een 2-persoonsbed? Kies dan voor een twijfelaar. Een twijfelaar is 120  of 140 cm breed, dat geeft lekker veel ruimte en daardoor extra slaapcomfort.

Overige punten om op te letten

De perfecte maat is de basis voor je nieuwe bed. Waar je verder op moet letten:

  • Materiaal van het bed: ga je bijvoorbeeld voor hout of metaal? Dit is vooral een kwestie van smaak.
  • Bedbodem: bij aankoop van een bed zit er meestal geen bedbodem bij, deze kan je zelf uitkiezen. De reden hiervoor is het grote verschil in bedbodems. En voor iedereen is weer een ander soort bedbodem prettig. De meest gekozen bodems zijn latten- en spiraalbodems. Gewicht en slaaphouding zijn 2 belangrijke factoren bij het kiezen van de bedbodem.
  • Matras: Let erop dat je een matras kiest die voldoet aan jouw wensen. Kijk hierbij naar hardheid en ventilatie. Ook is het belangrijk om te kijken of het matras geschikt is voor je bedbodem.

Wil je dus een 1-persoonsbed kopen, let dan op de bovenstaande factoren en zorg dat jouw bed comfortabel is voor een goede nachtrust. We wensen je alvast fijne nachten in je nieuwe bed, en dat je elke ochtend fit en energiek weer wakker wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *