Praktische AR app laten maken

Praktische AR app laten maken

De opkomst van Augmented Reality is een bijzondere ontwikkeling in mobiele apparatuur, met ontwikkeltools zoals ARKit en ARCore is een Augmented Reality App laten maken eenvoudiger dan ooit. Dat houdt niet in dat een AR App laten maken een koud kunstje is, het betekent vooral dat je niet meer beperkt bent tot overbodige gimmicks maar echt praktische AR Apps kunt laten ontwikkelen. Vrijwel iedereen loopt rond met een smartphone, in veel huizen liggen tablets, het bereik van AR is daarmee enorm groot. Laten we eens naar wat praktische AR Apps kijken, en wat de voornaamste aandachtspunten zijn bij een Augmented Reality App laten maken.

 

Voorbeelden van praktische AR Apps

Voorheen kon je alleen een “picture-in-picture” AR beeld laten zien dat over het camerabeeld werd geplaatst, tegenwoordig kun je de virtuele beelden zelfs met diepte in de omgeving plaatsen. Hier zijn enkele voorbeelden van AR toepassingen die momenteel populair zijn:

 

  • AR make-up: Zowel grote als kleine make-up merken maken gebruik van AR technologie om van een smartphone een virtuele make-up spiegel te maken. Dit begon met gezichtsfilters in Snapchat en de virtuele masker app MSQRD, met de verkoop van cosmetica is er een praktische toepassing voor bedacht.
  • AR routeplanner: Met Apps als Waze, Google Maps en TomTom kun je snel de juiste bestemming vinden, maar een 2D plattegrond is niet hetzelfde als de weg die je ziet door de voorruit van de auto. Met een AR routeplanner wordt de navigatie op de weg geprojecteerd, ook luchthavens maken hier al gebruik van om reizigers de weg te wijzen.
  • AR inrichting: Je kunt met een AR virtuele meubels in de huiskamer zetten om direct te zien of die bank mooi staat bij de schemerlamp, je kunt de ruimte opmeten met een AR meetlint en je kunt de muur een ander kleurtje geven voordat je een kwast in de hand neemt. Voor interieur inrichting en decoratie is AR een enorme praktische toepassing gebleken.

 

Is een AR App laten maken duur?

Bij een Augmented Reality App laten maken moest een bedrijf voorheen al snel tonnen investeren omdat alles van de grond af aan ontwikkeld moest worden. Nu Android ondersteuning heeft voor ARCore, en Apple iOS werkt met ARKit is het eenvoudiger dan ooit om hoogwaardige Augmented Reality Apps te laten maken. Het is nog steeds geen kwestie van drag-and-drop, maar de basistools zijn nu vrij beschikbaar om snel praktische AR Apps te ontwikkelen.

 

Waar moet je rekening mee houden bij een Augmented Reality App laten maken?

Neem voor AR App ontwikkeling contact op met een software ontwikkelaar, hier zijn alvast enkele belangrijke aandachtspunten:

 

  • Doelstelling / Doelgroep: Welke boodschap wil je overbrengen en wie wil je daarmee bereiken? Hoe scherper de focus ligt hoe hoger de engagement met het publiek zal zijn.
  • Platform: Een praktische AR App voor consumenten zal moeten werken op Android toestellen, Apple iOS of beide. Voor professionele toepassingen zoals Vuzix of Epson Smart Glasses wordt meestal een speciale versie van Android gebruikt. Browser-based Augmented Reality is in opkomst maar de mogelijkheden zijn nog beperkt.
  • Budget: Voor eenvoudige Picture-in-Picture Augmented Reality kun je voor een beperkt budget al een Augmented Reality App laten maken. Een AR game is een heel ander verhaal. Werken vanuit een budget levert vaak betere resultaten op dan eerst een offerte opvragen op basis van een lijstje met wensen.

 

Voor steeds meer bedrijven en organisaties biedt een AR App laten maken zeker een meerwaarde, daarnaast worden de kosten lager en de ontwikkeltijd wordt steeds. korter dankzij uitstekende tools voor developers. Planning vooraf levert de beste resultaten op, neem daarom contact op met een gespecialiseerd software bedrijf en informeer naar de mogelijkheden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *