Ideale gaming set up

Ideale gaming set up

Als je gaat gamen, dan wil je het liefst ook winnen toch?

Dan wil je geen last hebben van lag en je oude toetsenbord dat eigenlijk vervangen moet worden.
En als je huidige pc de nieuwste games niet meer aan kan, dan weet je dat het helemaal tijd is voor nieuwe spullen.

Een goede basis is namelijk belangrijk voor bij het gamen. Zodoende ben je al genoeg voor bereidt en komt het nu aan op je skills.

Wat heb je nodig?

Naast skills heb je bij het gamen ook een goede setup nodig. Voor een goede setup heb je de volgende materialen nodig:

  • Gaming PC
  • Gaming Desktop
  • Game speakers
  • En een game Muismat

Voor de setup geldt dat je goed op de specs moet letten. Maar wat zijn specs en wat is goed? Specs zijn de eigenschappen of specificaties van een game scherm of een game pc. Deze maken het verschil tussen een gewoon en een game
Voorbeeld: de schermen worden op kwaliteit ingedeeld op Hertz. Het aantal hertz houdt in: het aantal beelden per seconde. Hoe lager je Hertz aantal is, hoe meer last je hebt van screen tearing. Screen tearing houdt weer in dat je scherm soms niet gelijk is als je bewegingen maakt. Bij 120 Hertz wordt er 120 keer per seconde je beeld vernieuwd. Zo zie je dat goede materialen wel degelijk uitmaken tijdens het gamen. Want een spelletje spelen is leuk, maar winnen is wel leuker.

 

Kortom je hebt goede spullen nodig om beter te kunnen presteren.

Als je niet veel geld te besteden hebt kan je ook een wat goedkopere maar toch kwalitatief goede pc, scherm, muis of speakers halen.

Wat voor voordelen hebben goede materialen?

Je hebt snellere processoren en daardoor komen je skills beter tot hun rechts. Je hebt een snellere en heldere gameplay en bovendien heb je geen lag. Je kan ook langere tijd gamen omdat je ogen wennen aan de schermen met 120 tot 144 Hz. De prijzen gaan vanaf €100 tot €300 bij de monitoren. Zorg daarom dat je je goed inleest in wat jij in een scherm zoekt. Zodoende bespaar je geld aan specs die je niet gebruikt.

Ook speakers zijn van groot belang, in de game gaat het ook om goed luisteren. In een shooter is het essentieel dat je de vijand goed kan horen aankomen. Dit zorgt voor een grotere kans op onderschepping.

Een goede muismat helpt bij veel verschillende dingen zoals:

  • Blijft langer schoon, weert vuil;
  • Helpt RSI te voorkomen, geeft steun aan de pols;
  • Glijd beter en reageert dus sneller;
  • En nog meer zaken.

Je kan je pas echt onderscheiden in je gaming desktop. Hierdoor zien mensen meteen of je een serieuze gamer bent of een vrije tijds gamer. De desktop heeft een sterke videokaart nodig, goed geheugen, stevige back up RAM geheugen en nog meer factoren. Wees uniek en personaliseer je eigen desktop. Je kan op deze siteook een game setup laten samens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *