Antwerpen in één dag

Antwerpen in één dag

Wat een geluk heb ik met mijn vriendinnen! Voor mijn verjaardag kreeg ik namelijk een tripje naar Antwerpen. Ik was hier nog nooit geweest en had daardoor weinig verwachtingen, maar wát een leuke stad! Vandaag deel ik in mijn blog ons tijdschema en welke activiteiten we gedaan hebben!

6.30

Doordeweeks moet ik er rond kwart over zeven uit, dus nog drie kwartier eerder viel me zwaar. Vooral omdat we de avond daarvoor nog tot laat drankjes hadden gedaan in de karaokebar. Het is waar wat ze zeggen: des te ouder je wordt, des te zwaarder je kater.

7.30

Vertrek met de bus vanaf Amsterdam. We waren goed voorbereid op onze trip en hadden een lekkere plaid meegenomen die ik ook voor mijn verjaardag had gekregen en zelf had uitgezocht op Bedden.nl. In de bus konden we dus nog mooi een aantal uur verder slapen.

10.00

Om een paar minuten voor tien kwamen we aan in Antwerpen. We hadden van te voren niet echt een plan gemaakt, dus we besloten naar het Visitor Centrum te lopen. Hier vonden we een stadsplattegrond. Op een terrasje aan de grote markt hebben we een route uitgestippeld onder het genot van een warme chocomel en een Belgische wafel. We zijn vervolgens langs de beroemde stripmuren gelopen, we hebben het kasteel aan de haven bezocht en we zijn gaan lunchen in een superklein en schattig eettentje.

14.00

Na een goede bodem te hebben gelegd zijn we naar bierbrouwerij de Koninck gegaan. Deze bierbrouwerij was echt top! De tour was interactief, er waren heerlijke biertjes en er was zelfs een kleine kaasfabriek binnen de brouwerij. Een aantal stukjes kaas en biertjes verder besloten we om nog even wat te shoppen.

16.00

Antwerpen heeft alle grote bekende kledingwinkels die je kan bedenken, maar juist als je de kleinere zijstraatjes induikt vind je de leuke boutiques. Je betaalt hier misschien iets meer, maar dan heb je wel wat origineels én iets van goede kwaliteit. Ook wat betreft boekwinkels ben je in de zijstraatjes achter het modemuseum aan het juiste adres! Je vindt hier grote en kleine, oude en nieuwe, maar vooral de gezelligste boekwinkeltjes met verkopers die je van alles kunnen aanbevelen!

18.30

Als je dan toch een dagje in België bent kunnen de Vlaamse frietjes uiteraard niet ontbreken. Wij lazen op internet dat de lekkerste Vlaamse friet verkrijgbaar was bij Frituur No. 1. Na een hele zak naar binnen gewerkt te hebben, heb ik het gevoel dat ik de komende maanden even geen patat meer hoef, maar het was zeker de moeite waard!

20.00

Moe en voldaan zitten we in de bus terug. Samen scrollen we nog even door onze foto’s en genieten we na van deze dag! Antwerpen is een stad die ik iedereen zou aanraden. Toch zie je niet eens de helft van de stad in zo’n dag. Dus als je plant om hier binnenkort heen te gaan, kun je rustig een overnachting bijboeken, want je vermaakt je hier wel een aantal dagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *