Reistip: Dalat, Vietnam

Reistip: Dalat, Vietnam

Zoals je in een van de vorige blogs heb kunnen lezen was Fleur op een stedentrip naar Kopenhagen geweest. Dit zorgde voor wat kriebels bij mij en daarom besloot ik op reis te gaan. Ik besloot om in mijn eentje op avontuur te gaan naar Vietnam!

Ho Chi Minh alleen niet genoeg

Mijn beslissing om te gaan reizen naar Vietnam was vlug genomen. Al snel kwam ik erachter dat het tijdens mijn periode in Vietnam het erg lastig zou zijn om het hele land te verkennen. Hierop besloot ik eerst om Ho Chi Minh te verkennen en van daaruit de nabijgelegen gebieden te bezoeken. Tijdens mijn bezoek in deze stad kwam ik een Nederlander tegen met Vietnamese roots. Hij stelde zichzelf voor als Michael.

Na een praatje met hem gehouden te hebben op de hoogste verdieping van het Bitexco toren maakte hij al gauw een suggestie om Dalat te bezoeken. Ik heb toen besloten om een auto te huren met een chauffeur. Samen met een reisgenoot (die ik heb ontmoet tijdens mijn nachtelijke avonturen in Ho Chi Minh) ben ik naar Dalat vertrokken. Ik merkte al snel dat de chauffeur niet of nauwelijks Engels sprak. Gelukkig sprak mijn reisgenoot naast Engels ook de Vietnamese taal. Het huren van een auto is niet de goedkoopste optie maar wel de handigste.

De lange rit naar Dalat

De rit naar Dalat is een prachtige rit van maar liefst zeven uur vanaf Ho Chi Minh. Je ziet tijdens deze reis veel van de natuur en de verschillen tussen het stadsleven en het plattelandsleven. Tijdens het zeven uur durende rit keek ik goed rond en deed ik nog meer research naar Dalat. Ik merkte al snel dat mijn accu van mijn telefoon leegliep. Gelukkig had ik een handige kleine powerbar meegenomen die ik bij Euroknaller had gekocht. Met deze powerbar kon ik met gemak de gehele rit volhouden.

Via AirBnB hadden wij (ik en mijn reisgenoot) een hele villa afgehuurd voor € 121 voor mijzelf, mijn reisgenoot en de chauffeur. De villa heeft een prachtig uitzicht in de Valley. Onze eerste bezoek was het natuurgebied van de Datanla Falls. Om de watervallen te bereiken kun je twee verschillende routes kiezen. Je kunt besluiten om naar beneden te lopen of via een rodelbaan. De rodelbaan was natuurlijk de leukste manier om naar beneden af te dalen. Eenmaal aangekomen bij de watervallen merk je al gauw dat er veel activiteiten zijn. Zo kun je verkleed in een outfit op de foto gaan en deze laten uitprinten op een bord, shirt, beker of gewoon laten inlijsten. Na ons bezoek bij dit prachtige natuurgebied gingen wij door naar de Crazy House.

Datanla Falls

Crazy House

Het Hằng Nga guesthouse of ook wel bekend als “Crazy House” is een klein park met bijzondere huisjes. De gebouwen hebben wat weg van een sprookjesverhaal. Dit park heeft een verhaal, het was begonnen als een persoonlijk project van de Vietnamese architect Dang Viet Nga. Het doel van de ontwerper was om de mensen terug naar de natuur te brengen. De huizen zijn gemaakt door ambachtsmannen, dit maakt de gebouwen niet perfect symmetrisch. In dit park zijn er verschillende wegen naar de weg omhoog (een wat gevaarlijker dan de ander). Om de dag af te sluiten, besloten we nog even de avondmarkt in hartje Dalat te bezoeken.

De markt is ook tijdens de avonduren een druk bezochte plaats. De chauffeur vertelde ons dat dit een markt is die eigenlijk dag en nacht leeft. Op deze markt kun je veel verschillende spullen vinden, van vers fruit tot namaakproducten. Dat allemaal tegen een zacht prijsje! Ik heb op straat mijn naam laten schrijven op een rijstkorrel. Vervolgens wordt deze rijstkorrel vereeuwigd in een sleutelhanger. Waar je tijdens een bezoek aan deze markt wel voor moet oppassen zijn de zakkenrollers. Vanwege de drukte en het gebruik aan politie is dit gebied vrij spel voor hun. Gelukkig is mij dit niet overkomen!

Hằng Nga guesthouse (Crazy House)

Liang Biang

Het wakker worden in een villa blijft voor mij een vreemd gevoel! Ik had deze dag ingepland om af te reizen naar Lang Biang. Lang Biang is een prachtig natuurgebied hoog in de bergen. Op een hoogte van 2,287 km hoogte. Bij aankomst merkte we al gauw dat het een populair plek is om te bezoeken. Er stond echt een enorme rij. Het was een goede keuze om er vroeg naar toe te gaan! Je hebt twee manieren om naar de top van de berg te gaan. Je kunt besluiten om lopend naar boven te wandelen of met een Russische Jeep naar boven te laten rijden. VWij besloten met een Jeep naar boven te rijden.

De weg omhoog met de jeep

De route naar boven was erg hobbelig maar eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht. Zoals bij elk toeristische plek zijn er dure souvenirs, fotografen en aantal eetgelegenheden. Op de berg heb je een aantal plekken waar je prachtige foto’s en video’s kunt schieten. De Lang Biang berg heeft een prachtig geschiedenis en mythen. Zo is er het liefdesverhaal van K’Lang en Ho Biang. Zij vielen in elkaars armen nadat wolven hun leven bedreigden. De eerste versie van dit verhaal loopt af dat ze samen trouwden en besloten om te leven op berg. Waarbij beide stammen het niet eens waren met de trouwerij. Ho Biang werd vermoord met een giftige pijl toen zij haar man probeerde te beschermen. De tweede versie van het verhaal gaat dat ze beiden zelfmoord pleegden omdat ze niet mochten trouwen van hun stammen. Dit verhaal beschrijft meteen de naam van de berg: Lang Biang.

Prachtige uitzicht op Dalat vanaf de Lang Biang berg

De reis naar Dalat was een goede keuze en ik heb er geen moment spijt van gehad. Het is een prachtige plaats in de bergen waar ik heerlijk tot rust kon komen. Helaas konden wij er niet lang blijven waardoor ik nog niet alle plekken in dit gebied heb kunnen bezoeken. Laat mij in een reactie hieronder weten wat jouw favoriete natuurgebieden zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *