Throwback naar voor het eerst op kamers

Throwback naar voor het eerst op kamers

Niet iedereen krijgt de kans om het mee te maken, maar ik had het geluk dat ik een paar jaar op kamers mocht wonen in Amsterdam. Via via kwam ik terecht op een studentencomplex en kwam ik te wonen met drie meiden, waarmee ik een toptijd beleefde. In deze blog zal ik vertellen hoe de eerste stapjes naar onafhankelijkheid verliepen.

Afscheid van mijn ouders

Het moeilijkste deel van op kamers gaan was nog wel het afscheid nemen van mijn ouders. Niet voor mij, maar voor hun. Ik herinner me nog als de dag van gister dat ze me hielpen met verhuizen. Na een middagje klussen was alles helemaal naar mijn wens en kwam voor mijn ouders het moment van afscheid nemen. Mijn moeder pinkte een traantje weg en mijn vader drukte me op het hart dat als er ook maar iets was ik meteen moest bellen. Nu wonen mijn ouders op een uurtje reizen van Amsterdam en kon ik elk kwartier de trein pakken om naar ze toe te gaan (wat ik ook trouw elk weekend deed) dus had ik er zelf niet zo veel moeite mee. Daarnaast had ik het druk met school, een nieuw baantje en feesten met mijn huisgenoten en vrienden dus was er weinig tijd om ze te missen..

Huisgenoten

Wanneer je met huisgenoten komt te wonen is het altijd maar de vraag of dit goed zal uitpakken. Het kunnen of je beste maatjes worden, of je gaat je irriteren. Nu heb ik deels mazzel gehad, maar ik hoor genoeg verhalen van mensen die verkeerd hebben gekozen. De belangrijkste tip die ik wil meegeven wanneer je gaat hospiteren is om jezelf te zijn. Wanneer je tijdens een hospitatie je anders voordoet en ze je daarom kiezen zal je in het samenwonen waarschijnlijk tegen dingen aanlopen. Als je tijdens een hospitatie merkt dat er een klik is, zal deze 9 van de 10 keer wederzijds zijn.

Inrichting van mijn studentenkamer

Toen ik wist dat ik de kamer ‘kreeg’ ben ik gaan shoppen bij IKEA, hier heb ik mijn kast, mijn bureau en mijn gordijnen gekocht. Voor mij is nachtrust super belangrijk en een bed heilig, dus hiervoor ben ik online gaan shoppen bij Bedden.nl. Ik heb hier mijn bed, lattenbodem, matras, kussens en dekbed gekocht. Heel chill dat ik dat in één keer kon bestellen. Mijn vader en ik zijn samen een goed team, dus binnen een mum van tijd hadden we de producten in elkaar gezet. Met allemaal witte muren en witte meubels kon mijn kamer nog wel wat sfeer gebruiken. Dit heb ik gedaan met kaarsjes, plantjes en foto’s. Wanneer je dit allemaal al hebt, komt de rest vanzelf wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *