5 Simpele Interieur Hacks

5 Simpele Interieur Hacks

Je loopt wel eens rond in je huis en wilt het interieur net wat mooier maken. Een vloerkleed of schilderijen op de muur of tafel. Je merkt al gauw dat sommige dingen niet even goedkoop zijn. In deze blog vind je 5 simpele interieur hacks om je interieur er net even beter uit te laten zien.

Foto muur

Een muur met een schilderij is een mooie oplossing, maar een muur met goede herinneringen brengt de leuke verhalen terug in de kamer. Je kunt hiervoor kiezen voor verschillende manieren waarop je jouw foto’s wilt samenstellen. De foto’s kunnen bijvoorbeeld opgehangen worden met bijvoorbeeld een touwtje of aan een touw met lichtjes. Zo ben je af van de saaie fotolijsten en vallen de foto’s toch wat meer op.

                                                                          Foto muur 2                            Foto muur

 

Vliegende boeken

Met deze truc heb je geen boekenkast nodig voor jouw boeken. Je vrienden zullen denken dat jouw boeken in de lucht hangen. Wat je hierbij nodig hebt is een klittenband en een boek. Het boek dat als eerste op de “plank” komt te staan wordt voorzien van de klittenband. Dit is het boek dat ervoor zorgt dat de plank onzichtbaar wordt. Met de klittenband wordt ervoor gezorgt de achterkant van het boek niet open klapt en bungelt (waardoor het effect van een vliegend boek wordt weggenomen). Klinkt dit verhaal jou net wat te lastig? Homedeco heeft een handige oplossing om hetzelfde effect te creëren.  De Umbra Conceal Floating Boekenplank kost € 15,-en is met een paar schroeven gemakkelijk aan de muur te monteren.

vliegende boeken

Teveel kledingrekken

Wij zijn allemaal schuldig aan het kopen van teveel kleding. Je komt wel eens achter dat niet alle accessoires passen in je kleding kast. Je hebt wel ruimte in je kledingrek, maar waar hang je hoed aan? Met de SKUBB van Ikea kun je gemakkelijk je petten, hoeden en opgevouwen kleding in kwijt en dat voor slechts €10!

handige opbergplek voor al jouw kleding

Maak je eigen oplaadstation

Het komt ongetwijfeld wel eens voor dat je vrienden bij je thuis over de vloer komen. Met de technologie in de wereld van tegenwoordig willen ze vast wel eens je oplader lenen. Maak het voor je vrienden net even wat makkelijker. Maak een eigen oplaadstation voor alle apparaten. Met de KVISSLE van Ikea hoef je zelf niets in elkaar te knutselen. Voor slechts € 10 kun je gemakkelijk de stekkerdoos erin stoppen, de opladers aansluiten en voila! Je kunt ook wat creatiever zijn en je eigen oplaadstation maken. Zo kun je een broodtrommel omturnen in een volwaardig oplaadstation.

broodtrommel voor het opladen van je telefoon                                                    Brievendoos oplaadstation                                                          Handige oplaadstation

Een hanger voor je kettingen

Mooie sieraden wil ik graag op plekken waar ik gemakkelijk bij kan en waar ik ze kan zien. Uit mijn sieradendoosje kan ik gemakkelijk mijn oorbellen en ringen pakken. Maar zodra ik een ketting wil uitkiezen wordt dit al gauw een moeilijk verhaal. Vaak liggen mijn kettingen door elkaar en kost het mij enorm veel tijd om ze uit elkaar te halen. Hiervoor ben ik het internet afgegaan voor een simpele maar mooie oplossing. Voor dit idee heb je een koperen buis, s-haakjes, een leuk gekleurd stevig touwtje, ketchup en azijn. Om de koperen buis schoon te maken mix je ketchup en azijn door elkaar. Vervolgens verwijder je de vuiltjes van de buis. Je haalt het touwtje door de buis en maakt er een stevige knoop in. Hang het op een leuke plek. Koppel de haakjes aan de buis en hang je sieraden eraan. Simpel en snel!

zelfgemaakte ketting hangers

 

Met een mooi interieur zal je al snel indruk maken op je vrienden. Het hoeft niet veel te kosten en je kunt er nog veel plezier aan beleven ook! Heb jijzelf nog een tip? Deel je tips met mij in de reacties!

job well done

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *