Sporten met Maartje

Sporten met Maartje

Ik sport al sinds mijn zevende levensjaar. Toen ik nog een klein Maartje was begon ik met turnen. Elke woensdagmiddag werd ik door mijn moeder in mijn roze turnpakje gehesen. Leuk dat ik het vond, lekker rondhuppelen, springen op de trampoline en ‘moeilijke’ oefeningen leren op de brug, balk en op de vloer. Het leukste van de turnlessen vond ik de oefeningen op de balk, ik kon voor mijn leeftijd erg goed mijn evenwicht houden. Het turnen heb ik vier jaar volgehouden, na deze vier jaar vond ik het niet meer zo leuk als voorheen.

Mijn toenmalig beste vriendin heeft mij toen overgehaald om te gaan hockeyen. Ik ben een paar keer mee geweest voor proeftrainingen, om te kijken of ik hockey leuk vond. Maar na die proeftrainingen kwam ik erachter dat ik hier niet veel aan vond, een beetje rennen achter een bal aan, met zo’n stomme stick in je handen. Toen ik ook nog eens hoorde dat ik niet in hetzelfde team als mijn vriendin kwam, ben ik hier direct mee gestopt.

Nieuw

Na het hockey avontuur heb ik een jaar lang niet gesport. Ondertussen was ik 12 jaar oud, ging naar de middelbare school, dit betekende een nieuwe school en een nieuwe omgeving. Een paar meisjes in mijn nieuwe klas zaten op handbal. Dit leek mij ook een gave sport, ook omdat mijn vader mij vaak vertelde dat ik een krachtige worp had met mijn linkerarm. (Mijn vader en ik vonden het erg leuk om op vakantie een bal over te gooien in het zwembad.) Ik  heb mij toen aangemeld bij de plaatselijke handbalvereniging, genaamd: Omni. Omdat ik al zo’n harde gooi en redelijk snel kon rennen, kwam ik in C1. Dit was het hoogste team voor meisjes van 12 tot 14 jaar. Ik merkte dat ik handbal erg leuk vond. In de jaren die volgden heb ik in de B1 En A1 gespeeld.

Na drie jaar te hebben gehandbald kreeg ik ook andere interesses: uitgaan, stiekem roken, drinken en jongens. Ik heb de combinatie uitgaan en handbal twee jaar volgehouden. Op zaterdag stappen met vriendinnen tot in de late uurtjes, op zondag om 10 uur op het handbal veld staan. Na vijf jaar te hebben gehandbald was ik er helemaal klaar mee. Ik had geen zin meer in alle verplichtingen, trainen op dinsdag en donderdag en op zondag een wedstrijd spelen.

Twee jaar later

Op een dag werd ik wakker en was ik helemaal klaar met mijzelf. Ik was nu 20 jaar en deed niks meer aan sport. Dat zagen ik en anderen ook wel aan mijn lichaam.  Mijn gezicht en lichaam waren voller geworden en mijn conditie was helemaal verdwenen.  Ik heb mijzelf toen overgehaald om weer te gaan sporten. Daarom was ik opzoek naar een sport zonder verplichtingen en vaste tijden, Juist! De sportschool! Je kunt sporten wanneer je maar wilt, je zit dus niet vast aan tijden. Als ik tijd over had na school of veel zin had om te sporten ging ik naar de sportschool. Ik ging veel rennen op de loopband, ik merkte dat hierdoor mijn conditie echt vooruitschoot. Ook deed ik veel oefeningen voor mooie en strakke billen zoals: de barbell hip thrust en squaten. Vijf jaar lang heb ik het volgehouden om naar de sportschool te gaan. Ik had een redelijk afgetraind lichaam en was tevreden over mezelf.

Zomer 2012

De Olympische spelen waren vol aan de gang. Ik keek zoveel mogelijk verschillende sporten waar Nederlanders aan mee deden: hockey, turnen, atletiek en zwemmen. Vooral het zwemmen trok mij erg aan. Ik was in één opslag verliefd op deze geweldige sport. Het gaat zo snel en wat een lichamen hebben deze mannen en vrouwen. Ik werd vooral een groots fan van de vrouw met de prachtige naam: Ranomi Kromowidjojo. Zij won twee gouden medailles, op de 50 en 100 meter vrije slag en won zilver met de 4 x 100 meter wisselslag.

Na alle geweldige prestaties van voornamelijk Ranomi kwam ik op het idee om zelf te gaan zwemmen. Het zwembad bij mij in de buurt is elke ochtend geopend om vrij te zwemmen. Ik vind het heerlijk om een uur lang baantjes te trekken. Ik ben er ook steeds beter in geworden. Mijn favoriete zwemslag is de borstcrawl, dit is de snelste zwemslag. Deze wordt ook veel gebruikt door professionele zwemmers bij de vrijeslag.

Na vele leuke en minder leuke sporten te hebben uitgeoefend, ben ik tot de conclusie gekomen dat zwemmen echt helemaal mijn ding is. Ik lig in mijn vrije tijd graag in het water en probeer steeds sneller te worden.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *